Pienelle koiralle pientä pään vaivaa piti keksiä. Ajettu kaksi hyvin lyhyttä jälkeä ja tehty vähän kulmaharjoittelua. Molemmat jäljet ovat olleet vain 50 askelta ja päättyneet ei mihinkään! Olen siis tehnyt loikan jäljen päässä sivuun, niin kauas kuin vain näillä koivillani olen päässyt. Viimeinen askel on ollut myös namista tyhjä. Tässä on tarkoituksena saada koira ajamaan ulos jäljeltä ja lisätä viimeiseen askeleeseen namia koiran huomaamatta. Kun koira palaa niin se löytää namit ja näin oppii etsimään jälkeään omista jaloistaan, jos hukka tulee.

21.7. Keskiviikko: lyhyellä nurmella jälki ja Raisa ajoi ihan hyvin. Kun jälki päättyi niin Raisa reagoi erittäin nopeasti kääntämällä päänsä vasempaan (olin muuten tällä jäljellä tehnyt sinne päin sen pitkän loikan) ja tarkastamalla onko siinä kulma. Ehdin koiran huomaamatta lisätä namin viimeiseen askeleeseen, mutta nopea täytyi olla. Kuitenkin Raisa vielä tarkisti toiselle puolen ennen kuin haistoi viimeisen askeleen uudelleen ja löysi ruuan. Tämä meni vallan loistavasti.

22.7. Torstai: samainen lyhyt nurmi ja Raisa ajoi ok, hyvinkin hitaalla tempolla. Viimeisen askeleen haistoi ja nyt meni reippaammin yli ja ehdin laittaa namit viimeiseen askeleeseen helposti. Pienen pieni pyörähdys ja viimeinen askel löytyi nameineen. Ei ollut niin hyvä reagointi kuin ekalla kerralla, mutta ehkä virekään ei ollut nyt ihan samanlainen. Sai eilen illalla kunnon ruoka-annoksen ja jälki käytiin tekemässä aamupäivällä.