Mitähän kaikkea sitä on tottisrintamalla tapahtunutkaan. Seuraamista tehty vähän häiriössä ja hyvin menee. Jos ottanut häiriötä, niin on tullut pieni pakote ja palkka. Alkuun otti pari kertaa, mutta sen jälkeen ei ole välittänyt kentällä seisovista ihmisistä. Palkka on helpoissa treeneissä ollut jo piilossa niskassa ja ei ole aiheuttanut hämmennystä. Juoksussa seuraaminen on alkanut sujua mallikkaasti. Käännös vasemmalle on hyvä ja takapäätään käyttää. Oikealle käännöksetkin sujuu, niihin vielä lisää toistoja. Täyskäännös on vielä vähän vaiheessa ja sujuu välillä hienosti, välillä jää vajaaksi. Seuraamisen lähtöjä tehty vauhdista tai käsken koiran istumaan ja menen koiran viereen. Myöskin pysähdystä otettu satunnaisesti ja ne vielä vaatii luonnollisestikin treeniä, mutta on jo aika ok.

 Jääviä ei juuri ole otettu ainoastaan leikin lomassa. Sivulle siirtyminen tähän vaiheeseen ihan ok nopea, myöhemmin vielä lisää nopeutta. Luoksetuloja otettu sekä vauhti/vietti-treeninä ja eteen istumaan. Törmäys ei ole kovin paha eli jarruttelee, mutta vauhti on pysynyt hyvänä.

 Noutoa otettu myös ja siinä otetta kapulaan. Pehmeähköllä juuttikeskiö kapulalla on nyt ote hyvä ja puree kunnolla kapulaan. Puisella ei vielä otettu ja ei pidetä kiirettä. Olen jättänyt Raisan kapula suussa ja siirtynyt pari askelta taaksepäin ja siitä antanut tuo-käskyn. Hyvin on tuonut kapulan eteen ja nyt ote pitää koko ajan. Alkuun löysäili otetta, mutta vedin kapulasta jolloin puru koveni. Otettu myös niin, että jätän Raisan istumaan ja kapula on mulla kädet ojossa ja Raisa on tuo-käskyllä syöksynyt kapulaan ja tullut luovutusasentoon. Ok iskut on olleet. Irrotusta ei olla otettu ettei löysää otetta, joten merkkisanalla on tullut palkka esiin ja kapula on saanut lentää. Vauhtinoutoakin tuli kokeiltua ja jalkojen välistä tuli palkka. Ei hassumpi kun katsoin videolta, mutta en ole niitä nyt tehnyt enempää. Samoin iskunoutoa ja siitä Raisa innostui aika kivasti. Iskunoudossa siis tiputan kapulan lähelle ja hetsaan patukalla. Sitten kesken noutokäsky (Raisan tapauksessa vielä täytyy myös näyttää kädellä kapulaa samalla) ja koira iskee kiinni kapulaan. Välittömästi merkkisana ja koira saa lennättää kapulan. Ainakin Raisa iski hyvin kapulaan ja teki nopean käännöksen kohti mua. Palkka oli jo tässä vaiheessa esillä ja merkkisana tullut, joten kapula lensi samantein ja koira kävi palkkaan kiinni. Tällä siis yritän treenata kapulaan nopeaa iskua. Toki noita ei voi ihan hirveästi ottaa ettei ote kärsi ja koira ala ottaa kapulaa liian kevyesti, kun sen saa lennättää nopeasti suusta tai sitten merkkisana ei tule ihan heti ja kapulaa ei saa heti lennättää. Katsotaan mihin suuntaan lähdetään . Viikon aikana noita treenailin ja nyt on ollut viikko taukoa. Aina hyvässä viressä ja nopea treeni.

 Eteenmenoa otettu satunnaisesti. Kentällä tehty myös eli vähän eri paikassa. Uudessa paikassa on viety palkka yhdessä ja hetsattu. Tänään oli tosi pitkä matka, noin 100 askelta (ellei enemmänkin) ja hiukka siellä lopussa himmaili. Ei aikaisemmin ole ollut ihan noin pitkää matkaa. Haukutettu myös passiiviseen palkkaan.

 Siinäpä ne sitten olikin ja taas lähdetään reissun päälle. Lohtajalle kouluttamaan etsintäkokeen osa-alueita ja toivon mukaan Raisa pääsee taas uudelle kentälle ottamaan tottista tai paremminkin leikkimään. Jälkeä tuskin viikonlopun aikana päästään ajamaan, mutta kun nyt saataisiin noita vieraita kenttiä. Aika paljon on kyllä Raisan kanssa reissattu ja siinä samassa tullut uusia kenttiä. Treenit on tällä hetkellä hyvin lyhyitä, joku asia ja sitten muutaman minuutin leikki. Seuraamista otetaan 1-3 pätkää ja leikki. Tänä aamuna otettiin kaksi luoksetuloa maasta (toisella vähän varasti, niin otettiin uusi) ja siihen perään eteenmeno. Sellaisia on treenit eli kovin leppoisia vielä