Palaudutaan ripulista ja yritetään saada massaa koiran päälle taas. Raisahan kyllä tästä huolehtii omatoimisestikin....nimimerkillä leipä hävisi mun nenän alta kun leikkasin juustoa ja vielä toinenkin . Enkä siis poistunut pöydästä vaan istuen pöydässä leikkasin juustoa oikealta puoleltani ja Raisa livahti salamana vasemman kainalon alta viemään leivän. Toisesta leivästä ehdin ottaa kiinni, mutta kanta vaan jäi käteen ja kerta nielaisuilla nämä menee alas . Aloin oikein seurata Raisaa ja se tarkkailee koko ajan mitä pöydässä tapahtuu ja tilanteen koittaessa käy niin ovelasti ja voisi sanoa todella röyhkeästi varastamassa. Enkä ole sitä kovin helläkätisesti kohdellut tästä varastelusta, mutta ei se muista kuin 5 minuuttia. Paras tapa siis on pitää Raisa tallissa .

Tottiksiin siis ja nyt on kovasti tullut puhtia lisää. Koira on aktiivinen ja pomppii ja hyppii (tänään uimahallissa vähän hävetti kun reidet oli pieniä tassunjälkimustelmia täynnä) sekä tekee hyvällä draivilla hommia. Olen uskaltanut joillakin kerroilla ottaa seuraamisen ohella myös jääviä liikkeitä takaperin (myös maahanmenoa) ja ne on onnistuneet nopeasti. Jeee... Pääosin kuitenkin teemme yhä hauku-seuraa-perusasento-vapaa (=haukku edessä). Haukku on vaativaa (välillä vähän löysempää, mutta pääsääntöisesti hyvää) ja napsimista on vähän, mutta ehkä se on vähän jäänyt vähemmälle. Palkka tulee nyt seuraamisessa oikeasta kädestä ja sen Raisa on oppinut hyvin. Vasenta kättä olen välillä heiluttanut vapaasti rinnalla. Hyvällä menolla olen nopeasti käyttänyt kättä ylhäällä (vasta eilen ja tänään), mutta vain muutaman kerran. Jotain pientä on piiperretty myös muilla herkuilla, kuten sivulla maahanmeno (tänään) ja eilen kapulan pito. Luoksetuloja otettiin eilen Peten kanssa sisällä (siis ei kovin pitkä matka). Hetsasin patukalla ja sitten seisomaan valmiusasentoon. Raisan tullessa siirsin oikeaa jalkaa ja sai tulla jalkojen välistä patukkaan kiinni. Eka ei tajunnut, mutta nopeasti meni idea perille kun ajoissa avaan jalat.

 Ulkona ei olla tehty mitään, kun on taas ollut niin kylmä. Piilonkierrotkin on jääneet. Leikitty on sisällä ja irrotusta harvakseltaan ja ollaan vahvistettu että purraan vaan vaikka "irrotus-asemat" tuleekin päälle. Hyvin jo onnistuu ja pitää vedon päällä sekä välillä riuhtaisee patukan. Irrotuksia on aina väliin ja sen jälkeen taas vahvistuksia taistelusta loppuun asti.

 Tänään kävimme maneesilla touhuamassa. Muut olivat vielä pakkasta karussa ja se olikin oikein hyvä meille, että saimme rauhassa tutustua uusiin hajuihin. Se nyt ei varmaan ollut yllätys, että Raisa löysi kikkarekasan ja oli tästä löydöstä kovin onnellinen. Onneksi vielä lihapulla voitti tuon kasan. Otettiin vähän haukutusta ensin nameilla. Raisa ihmetteli ensin kaikua ja haukku ei ihan samaan tapaan irronnut kuin kotona. Palkkailin haukuista ja lopuksi pari lyhyttä seuraamispätkää. Sitten otettiin leikkien haukkuja ja patukalla aloitettiin. Otettiin myös irrotuksia ja vahvistettiin irrotuksen jälkeen löysään puremista. Vaihdettiin vielä rättiin ja kunnolla saalistettiin sekä haukutettiin. Leikki oli hyvää ja vieras paikka ei haitannut. Muistui taas mieleen, ettei se maneesin pohjan hieno hiekka mikään ihanteellinen ole tällaiselle touhulle ja yritinkin pitää "välineet" puhtaina, mutta voisi sanoa että mahdoton tehtävä. Huomenna jälleen uusi paikka treeneihin, kun mennään tekonurmi-pohjaiseen halliin. Siellä ei hiekka narsku hampaissa, toivon mukaan ja saa viiletellä vähemmissä vaatteissa .