Treenattu on vaikka teksitä ei olekaan ilmestynyt . Joka päivä vähintään kerran, mutta useimmiten pari treeniä päivässä. Seuraamisessa asenne hyvä ja käännöksiä välillä vähän jyrkennettykin, ok. Vallankin vasemmalle sujuu hyvin ja oikealle vielä pienemmässä kulmassa, että paikka varmasti pysyy. Seuraamismatkoja vaihdellaan, ei kuitenkaan kovin pitkiä vielä.

 Jääviä on jumpattu jokunen kerta ruualla. Leikkien on tehty haukusta ja maahanmeno on nopea. Tänään tehtiin pallolla jääviä, minun kävellessä takaperin. Istuminen ok, maahan nopea ja seisomisessa piti vähän avittaa toisella kädellä (maahanmenoa yritti tarjota).

 Luoksetulon eteen istumista jumpattiin ja se näytti vain menevän huonompaan, joten pienen konsultaatiopuhelun jälkeen päädyin tilanteeseen back the basics. Vedettiin takapakkia siten, että otin herkut käyttöön ja sisällä tehtiin jokunen eteen istuminen. Sitten pidin käsiä (herkut siellä) eri paikoissa eli suorana sivuilla vaakatasossa, edessä ylhäällä suorana ja mitä nyt keksinkin. Peruutin itse ja Raisahan lähti mukaan, joten siitä käskyä ja kehua/kieltoa sen mukaan mitä tuijotti. Nopeasti hiffasi ettei välitä palkan paikasta vaan palkka tulee, kun pysyy oikeassa paikassa hakien kontaktin. Ruualla tämä siis meni suht helposti ja tehtiin muutamia kertoja jokunen toisto. Sitten on siirrytty pallonkin kanssa tekemään ja narupallo saattaa roikkua missä vain ja kädet olla missä vain, mutta eteen istumaan on tultava keskelle ja suorana. Itse tietenkin autan tähän peruuttamalla, mutta ei käsiavuilla. Näin saadaan pientä "vaatimusta" peliin ja koira ymmärtämään, että palkan paikalla ei väliä vaan koiran paikalla. Tänään koitin jo ihan vauhdissakin eli jätin Raisan istumaan ja kutsuin pallon ollessa kauluksessa leuan alla piilossa. Ekaa korjattiin ja toinen tuli kerralla suoraan ja hyvin. Kunhan on se tuhat toistoa takan, niin eiköhän se ole siinä. Tällä hetkellä niitä taitaa olla takana vasta vajaa 100 .

 Tottiksessa on ollut patukat käytössä ja viime päivinä pallot pitkästä aikaa. Kovasti tykkäsi kun olikin pallot mukana ja on saanut juosta pallojen perässä. Eri paikoissa on käyty myöskin ja toinen koirakin on ollut samaan aikaan kentällä tekemässä. Raisa ei siitä välittänyt vaan keskittyi omaan hommaansa. Että kyllä se siitä edistyy, kun vain tekee sen eteen jotain