Enpä enää muista mitä kaikkea on tehty perjantaista-maanantaihin. Joka tapauksessa perjantaina otettiin vissiin kolme kierrosta (iltaruoka syötiin kahdessa erässä). Samaa väännettiin ja muistaakseni ei mitään ihmeellistä tainnut tulla vastaan.

 Lauantaina oli sitten ne pikkujoulut ja Raisa oli luonnollisesti mukana touhuissa. Kyllä se aiheuttikin positiivisia kommentteja, mutta onhan se söpö . Raisa paineli ihmisjoukkoon sisälle vaikka itse en sinne vielä ehtinytkään ja äkkiä oli paikat koluttu. Ei paineita mistään ja aiheutti ihastusta jopa vannoutuneissa sakemanni ihmisissä. Kyllä siitä kyseltiin ja meidän leikkituokion ja tottistreenien jälkeen sitä oltiin ostamassakin (vai taisi olla vielä meidän sunnuntai päivän jälkikin nähtynä). Eihän meidän Raikku ole myytävänä vaikka hyvä onkin. Illan tottiksia tein ihan tutulla kaavalla kun oltiin vieraassa paikassa (no eipä siitä nyt mitään välitä). Meno kuulemma näytti oikein hyvältä ja sisätiloissa katsottiin vielä maahanmeno, kun en ole siihen tyytyväinen. Olen onneksi ottanut siihen jo mukaan viivettä, siis maasta ei nousta heti ja palkkakaan ei ihan aina ole tullut heti, mutta pääsääntöisesti nimenomaan maahanmenosta ja vielä lisää siellä pysymisestä (ja siis oikeasti puhutaan varmaan kolmesta sekunnista maksimissaan). Nyt tehtiin niin etten palkannut lainkaan maahanmenosta, vaan pienen odotuksen jälkeen palkka (kiitos Pete tarkasta silmästä kun katsoit sivusta ja tiesit heti missä mättää, vai oliko se silmä tuossa vaiheessa enää niin tarkka , niin ja kyse ei ole meidän Petestä ei se sentään vielä koiria kouluttele). Näyttihän se köyryselkä suoristuvan ja näin nyt jatketaan. Maahanmeno tietenkin vähän hidastui mutta tuo korjaantuu ajallaan ja mietin että tasapainottelen sitten heti-palkan ja viive-palkan välillä, kun homma alkaa sujumaan. Sittenpä Raisa menikin autoon, ettei sen tarvinnut kuunnella karaokea jota itsekin suostuin laulamaan porukassa (oliko siis joku siideri liikaa?) . Illan ja yön aikana käytiin antoisia keskusteluja koiran koulutuksesta ja vähän muustakin. Hauskaa oli ja kiva oli päästä mukaan uuteen "perheeseen" missä otettiin lämpimästi vastaan. Porukka on hyvin tiivis ja jokainen tuntui tsemppaavan toistaan eteenpäin tavoitteellisesti harrastaen. Samoin keskusteltiin Raisan tulevaisuuden näkymiä ja sain tehdä päätöksen kenet haluan meitä avustamaan ja eteenpäin viemään. Toivon että tällä tiimillä pääsemme niin pitkälle kuin vain rahkeet riittää (mulla :-)) ja apua saan varmasti, toki matkan varrella voi aina sattua vaikka mitä. Kunhan kevät koittaa, että päästään treenaamaan . Jäi vielä mainitsematta että leikki sujui oikein hyvin ja sain vahvistusta omalle tekemiselle. Ei kuulemma huono koira (taas kerran  ja katsotaan nyt mitä mä onnistun pilaamaan).

 Sunnuntaina sitten tehtiin pari kierrosta tottista. Maahanmenot oli nyt aika hyviä ja nopeammin alkaa tuo selkä suoristua, jopa kerran taisi mennä ihan kerralla hyvään asentoon. Parilla kierroksella jo tuntui menevän parempaan suuntaan. Seisomisessa samoin tehty jo viivettä eli palkka peruuttamisesta ja siitä varovasti palkka eteenpäin, jolloin Raikku on aika kivasti häntä jäykkänä ja korvat pystyssä seisomisessa, kiva asenne. Sivulle tuloa pienemmillä avuilla, mutta nyt ei mennyt niin hyvin. Seuraamisessa ja eteen istumisissa ei kummempaa.

 Maanantaina tehtiin taas kaksi kierrosta. Sivulle tuloa pienemmillä avuilla pienestä kulmasta ja välillä koko ajan pyörien meni nyt aika kivasti. Ainakin muutaman toiston jälkeen alkoi sujua ja vallankin illalla tuntui vielä paremmin tarjoavan. Tässä nyt tarkkana ettei jää yhtään auki, mieluummin vaikka aavistuksen peppu mun takana. Maahanmeno sujui taas paremmin ja ehkä siihen tuli jopa pikkuisen vauhtia, mutta ei vielä sellainen kun sen haluan olevan. Hiljaa hyvää tulee, kunhan saadaan tuo suoruus selkään eikä mitään köyryselkää. Seisominen ok, liikkeestä istuminen ok ja siinä palkan jälkeen pieni viive ja uusi palkka, ei ongelmaa. Luokstetulon eteen istuminen sen sijaan huonoja ja jostain syystä pientä vinouttamista, peppu vasemmalle (joko sen nyt alkaa painottua vasemmalle, vaikkei tästä olla otettu mitään sivulle-tuloa). Vuorotellen on eri käsistä palkkaa tullut ja nyt vain vedin vähän tarkemmin molemmilla käsillä, ettei voinut tulla vinoon. Täytyy olla skarppina että molemmat kädet on varmasti keskellä, ettei toinen vaella jossain muualla tai eri tasolla (esim. ylemmällä). En ole tätä huomannut, mutta kun yksin tekee niin paljon mahdollista että tulee tahattomia juttuja. Oikealta vinosta tuli hyvin eteen istumaan (käsiavut tietty), mutta nyt taas sieltä vasemmalta jäi helpommin vinoon joten otettiin muutama toisto siltä puolen. Eiköhän ne ollut siinä ja taas jatketaan.