Sama kuvio jatkuu eli samoja asioita vaan toistettiin. Seuraaminen hyvää ja istuu hyvin perusasentoon. Käännökset sujuu kivasti. Maahanmeno nopeutunut entisestään ja tiesi jopa vähän jo ennakoidakin. Eteen istumisessa tuppaa ne tassut vieläkin olla mukana, mutta ehkä vähän parempaan ollaan menty. Tottissessioita ollut päivän aikana neljä ja jokaisella muutamia toistoja per asia. Yksi tottiskerta lihapullalla opiston parkkipaikalla. Oltiin siis lähdössä vähän ulkoilemaan ja tutustutiin ensin ympäristöön ja opeteltiin tulemaan nimeä kutsumalla mun lähelle (ei siis varsinaista luoksetuloa). Kun ympäristö kävi tutuksi, niin otettin vähän imutusseuraamista mikä sujui hyvin käännöksineen ja istumisineen. Maahanmeno nurmella ei mennyt vielä niinkuin haluan, joten ei tehty kuin pari kertaa. Takatassut ei luista samallalailla kuin sisällä sileällä matolla, joten teemme vain sisällä tätä vielä pitkän aikaa. Muutama eteen istuminen, yhä tassut mukana . Kyllä se siitä paremmaksi menee.

 Palloleikkiä tehtiin nyt sellaisella pehmeällä huopapallolla (ollut mulla esineruudussa). Siitä Raisa innostui ja toi aina syliin asti. En vierittänyt palloa kauas. Harjoiteltiin irrotusta laittamalla kädet pallon ympärille ja heti leikki jatkui kun irrotti. Sujui ihan ok. Tosin tämä pallo on hieman hankalampi, kun siihen saa ne neulashampaat upotettua jos haluaa (tai saa ne mihin vain palloon). Tennispallolla koitettu myös ja harjoiteltu irrotusta. Olen nyt kieltänyt ihmisten puremisesta ja se tuntuu vain lisäävän intoa käydä käsiin ja jalkoihin. Olen vaihtanut leikin leluun, mutta nyt tuli sen verran takapakkia että lelu ei aina ihan innosta vaan odottaa ehkä vähän sitä että minä lähden liikkeelle ja sitten ampuu kiinni. Lapset saa olla rauhassa, ehkä Tuukan valtava parkaisu (ja kova itkeminen sen jälkeen), siinä vaiheessa kun pentu hyppäsi täysillä reiteen kiinni, sai aikaan sen että lapset on jätetty rauhaan. Tosin Tinkaa tykkää mennä nuoleskelamaan ja pyörimään sen eteen, kun Tinka on maassa. Kävelee myös surutta pään päälle jne. Pentu onkin porttien takana kun Tinka on lattialla ja jos en ole itse vahtimassa.

Nyt täytyy seurata tuota rättileikkiä, että mihin suuntaan se lähtee menemään. Huomenna saan onneksi vielä juuttisäkin, joten ehkä se auttaa asiaa. Erilaisia pehmeitä patukoita on ja juuttirätti, mutta se ei ole kovin iso ja silloin mieluummin kohdistaa katseensa sekä hyökkäyksensa käteen (ei edes enää saalista rättiä, kuten vielä eilen teki). Rauhavaiheen teot ei onnistuneet tänään. Pitää kiinnittää huomiota ettei yritä tai edes leikitä silloin kun pennulla menee mälläykseen hommat (väsynyt). Yhteen asiaan myös kiinnitin huomiota eli kun kehun leikistä niin tuntuu että välillä homma vähän kuin pysähtyy siihen. Ilmeisesti pentu on nyt jo vähän yhdistänyt kehua ruokaan (tottisteluun) ja aivan kun sitä odottaisi. Tämä on tapahtunut ainakin kun pentu on vähän väsyneemmän oloinen ja siksi en edes yrittänyt leikittää. Tosin on raivostuttavaa kun huomaa että pentu on vähän kuin väsähtänyt, mutta kun lähtee itse tekemään jotain muita hommia niin pentu on jalassa kiinni ja repii raivon lailla sekä haluaa enemmän tavaraa suuhunsa(ei pelkkä lahe riitä ja saattaa korjata otteensa jalkapöytään) . Jalat ja kädet mustelmilla sekä verinaarmuilla . Kyllä aikanaan Girankin jäljiltä mulla oli pohkeet mustelmia täynnä, mutta sen puruvoima oli pientä verrattuna tähän. Raisa on ihan kiva kun se nukkuu

 Aamulla annoin Tatzin leikkiä pennun kanssa ja seurasin miten tatzi leikkii, että pystyisin ottamaan jossain asiassa mallia. Tatzi on vaan näppärä noiden pentujen kanssa, että se saa ne rakastumaan itseensä joten se joutuu nyt olemaan muualla kun pentu on hereillä.

 Metsässä on myös käyty ja pentu on hyvä liikkumaan. Tehtiin myös hakuradalle piiloja ja pentu nukkui Annelin repussa. Siinä sitä oli helppo kantaa mukana. Yöt on muuten sujuneet hyvin, tosin nukunkin pennun kanssa alakerrassa kun haluan sosiaalistaa sen hyvin. Tykkää myös hakeutua syliin nukkumaan ja tuo tavaroita syliin. Olen siis onnistunut jotain ainakin tekemään oikein . Aikamoinen mukavuuden halua tuntuu myös olevan, kun mielellään nukkuu peiton alla ja hakeutuu mun pään lähelle. Yleensä painaa päänsä tyynylle mun viereen tai sitten kaulan alle/päälle.