Tänään ei tehty kuin pari kierrosta tottista. Jaoin iltapäiväruuan kahteen osaan, jotta pääsin tekemään sekä tottista että ruudun. Tottista tehtiin aiemmin (tuli siis myös ruokailuihin aikataulu muutos) tuossa omalla nurmella. Seuraamiset aika ok ja katsottava että paikka on riittävän takana. Tosin tulehtuneen peukalon kanssa ei käynyt kovin näppärästi (juu kynnen vierestä lihat pursuaa, kun tottista tehdessä loppu viikolla Raisan kulmuri upposi vahingossa kynnen alle). Sivulle tulot ok, liikkeestä istuminen nopea (siis todellakin käsi ohjaa koiraa, ei se sitä muuten osaa, kuten ei vielä mitään muutakaan ;-)) samoin edessä istumassa katsekontaktit. Pikkuhiljaa olen koittanut jo laskea kädet takaa sivuille ja katse sieltä nousee oikeaan paikkaan. Luoksetulo otettiin vauhdilla ja eteen istumaan, meni hyvin. Pieni koira pinkoi minkä kintuistaan pääsi.

 Illalla tehtiin sisällä ja seuraamisessa jo pikkuhiljaa aletaan ottamaan täyskäänöstä mukaan. Jyrkensin ysikymppisiä käännöksiä ja koitin myös täyskäännöstä mikä meni kyllä loistavasti pieneltä koiralta. Istumista koitin jo ilman että ruoka on kiinni kuonossa ja toimi käskyllä, tosin vielä ei ole niin nopea kuin käsiavulla. Maahanmeno tarttee vielä paljon apuja, mutta pysyy jo maassa tovin eikä pomppaa heti pois. Pikkuhiljaa siis edetty ja toivon mukaan edetään.

 Leikit sujuu hyvin ja tietää jo että jalkaan jos käy kiinni ja tulee ei-käsky, niin korjaa nopeasti kohteensa leluun. Nyt kun on hyvällä mallilla tuo, että tietää mitä purraan niin alkaakin tiukempi kuri tämän puremisen suhteen (siis mun kädet ja jalat on nyt pannassa). Nyt siis se vääntö vasta alkaa. Raisa on muutenkin muuttunut kovasti viimeisen viikon aikana ja selvästi se on nyt kotiutunut. Meno on rajumpaa samoin otteet ja komentelu meininkiä on tullut mukaan. Tästä se siis alkaa. Tänään räjähti oikein kunnolla käsille, kun äitini luona ei uskonut että karvamattoa ei revitä (ja ehti kuitenkin saada reiän siihen mattoon ). Asiaa selviteltiin sitten lattiatasolla . Pitkin iltaa tuli vähän kaikenlaista vääntöä, kun Raisa päätti alkaa kokeilemaan rajojaan.