Raisan kanssa on tällä viikolla tehty seuraamista eli jäävät liikkeet on toistaiseksi jätetty. Niitä on ainoastaan satunnaisesti otettu edessä istu-maahan-seiso kaikkina mahdollisina variaationa (maahan-seiso-istu-seiso-maahan-istu-maahan-istu) ja kivasti tunnistaa käskyt. Tottiksia on otettu aamuin ja illoin vain pari pätkää nameilla, minkä jälkeen ruoka. Ruoka uppoaa vaihtelevasti, mutta täytyy sanoa että on se vähän toisen näköistä menoa kun Tatzi pääsee kupille . Jos Raisa on nostanut päänsä kupista, niin ruoka on menetetty ja olen sen tarjonnut Tatzille ja siinä nappulat lentää, kun Tatzi hyökkää kupille. Tämä on hiukan aiheuttanut Raisaankin eloa ja tänään heilutin kuppia edestakaisin, jolloin Raisa jopa hyökki kuppiin sillä Tatzi oli heijausliikkeen toisessa päässä "hyökkimässä". Tässä vaan saa olla vähän varovainen, ettei tule matsia. Kokeilin myös nappuloita nyrkissä ja tarjosin sieltä Tatzille, mistä seurasi Raisan "ruttunaama" ja napsiminen ensin Tatzin nenille ja sen jälkeen hyökkiminen mun käsivarteen. No sainpahan siihen syömiseen jotain eloa . Nappulat uppoaa selkeästi paremmalla ruokahalulla kun ne on kuivina eikä liotettuna. Tottiksessa siis seuraamista ja siinä käden käyttöä ylhäällä vaihtelevasti eli pari askelta, pelkkä käyttö tai enemmän askelia. Pystyn nostamaan käden kainalon tasalle ja ei tällä ruokahalulla hyppimistä tule . Sen verran alkaa olla mitta täynnä, että saalispalkkaukseen vaihto alkaa häämöttää. Koira on ihan eri, kun leikitään.

 Palloleikkejä olen käynyt tekemässä kentällä viikon aikana neljänä päivänä. Ollaan menty aamupäivällä kentälle ja suoraan autosta lähellä-käskyllä kentälle ja hommiin. Kentällä ei siis tehdä mitään muuta kuin leikitään, ei edes pissatuksia kentän laidalla (ennen eikä jälkeen, ne hoidetaan muualla). Parin kerran jälkeen oli jo Raisan asenne selkeämpi eli tiesi selvästi mitä mennään tekemään. Kahden pallon peliä on tehty. Nyt siis ehdollistetaan kenttäolosuhteita hauskanpitoon ja sitten myöhemmin siellä vasta aletaan tekemään tottista. Tottista-sanaa kyllä käytän ennen leikitystä, että yhdistää myös sen sanan kenttään ja korkeampaan vireeseen. Kenttä on aurattu niin, että se on jo lumeton ja aiheuttaa vähän päänvaivaa noiden leikitysten suhteen kun on hiekkakenttä. Palloleikit vielä sujuu, kun palloja kanniskelee lähinnä naruista, niin ne ei kuolaannu ja sotkeennu hiekkaan, mutta täytyy katsoa sitten jatkossa. Hampaat kun tulee olemaan aika kovassa kulutuksessa hiekkakentällä ja hampaita nimenomaan jatkossa tarvittaisiin. Päästään onneksi sitten purukentällä nurmelle ja siellä treenaamaan myös muutakin (tottista). Onhan tuossa onneksi tuo oman pihan pikkukenttäkin ja ajattelin kysyä pioneerivarikon koiran koulutuskenttää käyttöön joksikin illaksi. Se on nurmella ja siellä on esteetkin, vaikka niitä ei nyt lähiaikoina vielä kaipailla . Toivon mukaan onnistuu tuon kentän käyttö, kun onnistui varikon alueen maastotkin kasvattileirille ja saimme hakuradalle maapoteroita (suhteita hyväksi käyttäen ). Ja on sitten tietty nuo raamattuopiston valtavat nurmialueet, mutta jos siellä käyn jonkun verran jälkiä tekemässä niin ei ehkä kovin järkevää ehdollistaa paikkaa tottikseen. Tai ehkä sekin onnistuu, kun teen vain tietyssa paikassa tottista ja alueen toisella puolen jälkiä, sillä lääniähän riittää. Mutta tuossa nyt olisi sitten eri paikkoja, missä treenata jos kaikki onnistuu ja kunhan lumet sulaa niin päästään muuallekin leikkimään ja paikoissa saadaan vähän erilaisia häiriöitä. Tässä siis tulevan kesän suunnitelmia tottiksen suhteen.

 Eilen illalla oltiin Längelmäen halli vuokrattu ja siellä tein ekalla kierrokselle pelkkää leikitystä kahdella patukalla tai siis rätillä ja patukalla. Hyvin Raisa syttyi ja otin hyppyjä leluihin aina kun toisen lelun kanssa meni kauemmas niin toinen esille jne. Lopussa jätin rätin lattialle ja potkin sitä vähän kauemmas samalla Raisaa kiinni pitäen ja sinne sitten jätettiin rätti hallin lattialle. Raisa olis vielä ovellakin painellut takaisin. Toinen kierros oli sikäli sitten huono, kun asenne jäi ekalla kerralla hyväksi ja halliin tulo oli vauhdikasta siinä toivossa että rätti on yhä siellä lattialla, niin sitten siellä tarjoiltiinkin ruokaa . Tätäpä ei nyt jatkossa sitten tule tehdä ja ei tässä sellaisia treenejä ole tulossakaan, kun ei tottista ruualla tehdä muualla kuin kotona. Herkuilla Raisan kanssa tein muutaman seuraamispätkän ja ne meni ihan ok, mutta eihän se kovin kummoista menoa ruualla ole. Kohtuu vireessä, mutta ei mua mielyttävässä (pilkunviilaaja alkaa taas nousta esiin ). Illalla kotona Raisa oli taas rasittava. Oli sen oloisena mun kimpussa koko ajan, että tehdään nyt jotain. Jos seisoin vain tekemättä mitään, niin alkoi vähän komennalla. Menin sitten tähän lankaan ja tein vähän tottista. Otin lelulla jonkun luoksetulon tai siis eteen istumisen ja oli vähän toinen meno kuin ruualla tehtäessä. Nopea eteen istuminen, välillä isolla hypyllä, siitä pieni patoaminen ja palkka itse taaksepäin. Jossain välissä vähän tunteet kuumeni molemmilla, kun Raisa puri mua jalkoväliin luoksetultaessa . En ehtinyt puuttua ajoissa, mutta vähän kirpastessa lämmöt nousi. Otin myös sivulle tulon siirtämällä patukan vasemman kainalon eteen ja siitä käsky. Tämä oli vähän unohtunut, mutta muistui mieleen kyllä ja meni hyvin. Meillä oli oikein kivaa ja olin tyytyväinen asenteeseen. Tänään leikitin patukalla pihassa ja tehtiin pari seuraamispätkää, mitkä meni hyvin. Täytyy huomenna ottaa Jyväskylän hallilla ja videoida samalla, että näkee miltä meno näyttää. Jos ei vielä hyvä, niin jatkamme leikittämistä ja kokeilemme myöhemmin uudelleen.