Eilisen illan tottistreeneihin saatiin seuraa. Meidän uusi lemmikki kun ei tunnu hirveästi epäröivän noita koiria! Eilen pihaamme lensi sorsa, kun oltiin kuistilla. Siinä se taapersi ja Tuukan kanssa annettiin sille leipää. Kovin kesyn oloinen oli ja pulleakin eli on vissiin saanut pullaa muuallakin.  Ehkä tämä oli vikatikki ja sorsa jäi pihaan pyörimään. Lähti kuitenkin jonkin ajan kuluttua pois ja vähän myöhemmin olin menossa Raisan kanssa ottamaan tottista, niin kukas se siinä pihalätäkössä olikaan vastassa. Kovin tomerasti lähti taapertamaan kohti ja tuli puolen metrin päähän viereen nököttämään ja pyytelemään iltaleipäänsä. Päätin kuitenkin hakea Raisan tarhasta ja mennä tuohon kentälle treenaamaan. Raisa oli kovin kiinnostunut sorsasta, mutta unohti sen kun päästiin kentälle. Eipä ehditty kauaa leikkimään, kun Raisan eleistä päättelin että taidetaan saada kaveri ja ehdin ottaa hihnasta kiinni. Sorsahan se sieltä taapersi kohti kenttää katsomaan, että mitäs me siellä tehdään. Päätin sitten jättää tottistelut siihen, olis ollut vähän liian iso häiriö

 Eilen siis seuraamista ja ollaan vähän kaiveltu lievän paineen kautta virettä entistä enemmän. Tosin nyt tulee aina lähtöpomppua alkuun, mutta siihen olen puuttunut. Seuraaminen muuten hyvää ja täyskäännöksiä tehtiin pari siten, että pysähdyin heti käännöksessä. Tässä tuli hyvää takaosan käyttöä. Luoksetulon otin kerran ja siis eteen istumaan, mikä meni vallan hyvin. Eteenmeno tehtiin nyt niin, että jätin Raisan paikallaoloon ja vein sen nähden palkan. Matkaa oli se 40 metriä (50 askelta laskin) ja vauhti oli hyvä.

 Tänään tottisteltiin seuraamisen parissa ja nyt tehtiin pysähdyksiä, mitkä ei niin onnistuneet. Raisa tuppasi kääntämään takapuolensa mun taakse tai jäi liian eteen. Käskyn kanssa meni hyvin, joten muistetaanpa se vielä mukaan ja sitten väliin aina ilman käskyä, että päästään siitä pois. Tämä on vielä aika alkutekijöissä. Palkkasin pysähdyksestä tai lähdin uudelleen liikkeelle, mitkä onnistui ja vire on sama kuin muulloinkin. Luoksetulo otettiin pariin kertaan eteen istuen. Ekalla tuli aika voimakas törmäys vaikka ehdinkin jotenkin koukistamaan polvet ja kumartumaan kohti (taisi tulla vähän myöhässä). Toinen oli parempi, mutta törmäys oli vieläkin, tosin siihen olen tyytyväinen ettei ollut yhtään vino. Törmäyksen laatukin on muuttunut eli ei enää tule kuono kohti tökkäämään takin alle tms. vaan on pää ylhäällä ja leuka sekä rinta törmää. Nyt kun alkaa tuo suoruus olla aika hyvä ja ollut jo jonkin aikaa, niin voisi seuraavaksi asiaksi ottaa törmäyksen. Loppuun vielä vauhtiluoksetulo ja tuli hyvin loppuun asti. Aivan lähellä, kun vauhti oli vielä kova, niin annoin merkkaussanan ja levitin jalat, jotta Raisa sukelsi palloon kiinni jalkojen välistä. Nyt mua kyllä oikeasti alkaa hirvittämään mun polvien puolesta, jos tulee noin lujaa loppuun asti ja jarrut ei sitten pelaakaan . No se on sen ajan murhe, kun aletaan yhdistämään tähän pitkään matkaan eteen istuminen . Loppuun vielä eteenmeno siten, että palkka oli valmiina. Tosin luoksetulossa jalkojen välistä sukeltaessa näki eteenmeno palkan ja juoksi pikkupallo suussa sinne. Eteenmeno kentän laidalta elikkä matkaa tuli taas se noin 50 askelta ja vauhti oli hyvä.