Raisalla on taas pieni "ruoka tökkii-kausi". Ruokaansa se ei silti tyystin jätä syömättä, mutta on tainnut nyt  hiukka muut vietit heräillä, kun ruoka alkaa menettää merkitystään. Niinpä on vaihdettu taktiikkaa tässä tämän päivän aikaan. Raisahan ei sen parempaa ruokaa saa. En siis mene siihen halpaan, että alan sotkemaan ruokaan kaikkea herkkua, sillä siihen leikkiin jos lähtee nyt, niin sitä saa pelata koko lopun ikää. Tottishommissa on kyllä saanut pientä ekstraherkkua, ettei vire katoa mutta se oma ruoka sieltä tulee vain tekemällä. Toisten koirien kanssakin laitoin sen syömään ja nyt ihan omasta kupista, jotta näkisin alkaako ruoka mennä vauhdikkaammin. Ei näyttänyt olevan tehoa, vaikka kerran osan ruuastaan menettikin Giralle kun erehtyi päänsä kupista nostamaan. Mummo-koira sentään piti auktoriteettinsä ja Raisan oli häivyttävä kupin äärestä. Mitäs nosti päänsä ja vilkaisi muualle .

Tämä nyt ei kuitenkaan tuntunut sopivalta (testasin tosin vain neljä ruokaa), että annan ruuan vain kupissa jonkun tempun jälkeen, joten tänään on otettu uudet kokeet. Aamulla, kun syö vielä ihan hyvin, saa ruuastaan osan liotettuna. Sen saa siis osissa aina tekemällä jotain. Tänä aamuna se oli liikkeestä istuminen ulkona ja seuraaminen sekä sisällä liikkeestä maahanmeno. Lopun ruokaa saa sitten kuivana eli mittaan päivän ruoka-annoksen kuppiin ja sieltä sitten päivän mittaan annan kädestä, kun tekee jotain. Aina kun oli virkeimmillään, niin otettiin esim. yksi maahanmeno, kun sitä nyt on enemmän hiottu ja siitä sai sitten nappuloita. Lenkillä saa osan nappuloita kutsuista jne. Kerralla ei siis tule maha täyteen ja aina jää vähän kuin nälän tunne (toivon mukaan). Tänään ainakin näytti hyvin toimivan ja aktiivisesti jopa haukkui, kun sanoin että "tottista" ja komentamisella sai minut liikkeelle. Haukuttaminenhan on kokenut myös inflaatiota ruualla, mutta ei rätillä. Nyt jatkamme siis ruuan antamista kuivana, kun se tuntuu Raisasta joten superkivalta....katsotaan kuinka kauan.

 Aamulla muuten Raisa näytti taas mihin kaikkialle voikaan "pieni" koira hypätä. Tultiin ulkoa, kun oltiin otettu se istuminen ja ruokaa oli vielä kupissa jäljellä. Ajattelin laittaa sen kupin Tinkan vaunujen päälle siksi aikaa, kun heitän takin pois (Tinka ei ollut vaunuissa). Enpä sitten ehtinyt kuin laskea sen kupin, kun Raisa tuli vauhdilla ja hyppäsi vaunuihin . Eikä niissä tietenkään ollut jarrua päällä, mutta se ei Raisaa haitannut. Pysähtyihän ne vaunut eteisen seinään ja senkin jälkeen riitti vielä vaunuissa tohinaa, kun piti tutkia että tippuikos sinne ruokaa jne. Ei paljon Raisaa hetkauttanut hieman kiikkerä ja heiluva alusta ja poistui mukavasta kulkuvälineestä vasta pienen komentamisen jälkeen . Olen kyllä sitä mieltä, että Raisa menee ihan lapsesta, kun sitteri oli aiemmin sen lempipaikka (enää ei mahdu) ja toivon mukaan vaunut ei ole seuraava kohde. Raisa myös vie Tinkalta aarteet käsistä (esim. kaapista "varastettu" tyhjä limsapullo) ja juoksee kuin lällättäen karkuun, toisen parkuessa lattialla ja katsoen äitiä apua anoen. Meno on kyllä kummasti rauhoittunut ja syynä lienee se, että Raisa on aika paljon muualla kuin sisällä . Tosin on se saanut jo järkeäkin päähänsä.

Tai no mitä järkeä  Tallissakin se on kehittänyt itselleen trampoliinin . Ihmettelin viime viikolla perjantaina, kun tallista kuului aina sellainen tu-tum-tumps. Olin juuri vienyt Raisan talliin ja hakenut Tatzin sisältä ulos harjattavaksi. Siinä harjatessa sitten kuuntelin tuota tu-tum ääntä ja aloin katso talliin päin. Niinpä niin... Raisan pinkki panta siellä näkyi vilahtavan ikkunassa samalla kun kuului tuo tu-tum-tumps-ääni. Katsoin tarkemmin ja erottihan sieltä sitten sen, että koira siellä hyppi katsomassa ikkunasta. Eikä se hyppiminen ollut mitään ylös alas hyppelyä, vaan Raisa kävi ilmeisesti ottamasa vauhtia ja "juoksi" seinää pitkin, jolloin kuului tu-tum ja tumps ääni siitä kun se lasketui sohvan toiseen päähän. Tuossa entisessä hevoskarsinassa on koirille vanha sohva ja siinä on ainut ikkuna mistä näkee pihaan päin, muut ikkunat ovat toiseen suuntaan. Sohva on ikkunan alla ja tälle sohvalle Raisa ilmeisesti juoksi samalla hypäten ja hyppyliike näkyi olevan pitkittäinen eli sohvan suuntainen. Näin se näki ehkä sekunnin kauemmin ikkunasta. Ensin mua nauratti, mutta sitten otti päähän ja enpä ihmettele, jos koira on ontunut jalkaansa. Kirosin myös sitä, että tuosta karsinasta on otettu ovi pois (tarvittiin paksua vesivaneria ja tämän karsinan ovi irtosi ilman oven rikkomista) ja en saanut sitä suljettua. Mietin sohvan pois siirtämistä, mutta sitten ajattelin että silloin ainakin Raisa hajottaa itsensä jos alkaa hyppimään ilman pehmusteita. Raisa on ollut viikonloppuna vähemmän tallissa ja täytyy miettiä jatkojärjestelyitä tai sitten suljetaan lämpimän puolen luukku, jolloin ei ole pääsyä tuonne "pomppulinnaan".